Încălzire în pardoseală

Sistemul de încălzire prin pardoseală ”Cofloor” de la Oventrop.

Pot fi instalate în orice tip de pardoseală, oferind confort caselor dumneavoastră, clădirilor publice, clădirilor industriale, pentru încălzirea sau/și pentru topirea zăpezii și a gheții de pe suprafețe deschise cum ar fi: zone de acces la garaje, trepte exterioare, terase deschise, parcări, piste de rulaj pe aeroporturi, piste de decolare și aterizare, poduri, terenuri de sport, stadioane, etc.
Sistemul de încălzire prin pardoseală se poate utiliza atât pentru clădiri și imobile noi cât și pentru cele în stadiu de renovare, în acest ultim caz sistemul de încălzire în pardoseală putându-se monta chiar peste pardoseala veche.
Sistemul de incălzire prin pardoseală asigură confortul termic maxim printr-o distribuție optimă a temperaturii pe verticală, și posibilitatea de control și reglare fină a climatului interior. Folosită ca sursă unică de încălzire, instalația de încălzire în pardoseală va asigura tot necesarul de căldură al spațiului de încălzit, cu condiția unei izolări corespunzătoare a pereților exteriori, dar mai ales a folosirii unei automatizări adecvate.
La sistemele de încălzire în pardoseală, prin asigurarea temperaturii uniforme pe întreaga suprafață a pardoselii se obține un grad de confort net superior față de sistemul clasic de încălzire cu radiatoare și totodată o economie în funcționare de până la 30%. Prin sistemul de încălzire în pardoseală se obțin 24-28°C la baza pardoselii, 22-24°C grade la nivelul corpului și 20°C la nivelul tavanului; rezultă de aici nu doar un confort termic optim, ci și un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de încălzire cu radiatoare.